Кіберполіція викрила двох хакерів, які крали особисті дані користувачів форумів про криптовалюти

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Кіберполіція викрила двох хакерів, які крали особисті дані користувачів форумів про криптовалюти

Пресслужба Міністерства внутрішніх справ

Кіберполіція виявила двох хакерів, які заволоділи персональними даними користувачів форумів та чатів, присвячених криптовалютам, повідомляє прес-служба МВС.

Підозрюваних затримали у Хмельницькій області. Зловмисники самостійно створювали, а також купували та модифікували шкідливе програмне забезпечення. Ці програмні засоби вони поширювали під виглядом ліцензійного ПЗ. Насправді ж, користувачі завантажували на свій пристрій вірус.

Ці віруси збирали на інфікованих комп’ютерах інформацію, в тому числі і конфіденційну. Серед такої — паролі, логіни до різних ресурсів, інформація про гаманці криптовалют, файли з персональною інформацією тощо.

Зібрану інформацію зловмисники отримували на спеціально налаштований сервер. Вона дозволяла їм віддалено керувати інфікованими пристроями на правах адміністратора, в тому числі спостерігати за жертвами та прослуховувати їхні розмови.

Викрадена особиста інформація використовувалась для подальших протиправних дій та частково продавалася на відповідних форумах. У підозрюваних правоохоронці провели обшуки.

За цим фактом поліція розпочала провадження за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу компʼютерів, автоматизованих систем, компʼютерних мереж чи мереж електрозвʼязку) Кримінального кодексу.