Мешканка Вашингтона вимагає $10 мільйонів від Uber через домагання

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Мешканка Вашингтона подала позов проти сервісу таксі Uber через домагання водія, повідомляє The Verge.

Жінка звинуватила компанію у халатності та недостатньому захисті користувачів. Згідно з судовими документами, вона стала жертвою сексуального насилля з боку водія Uber на імʼя Рауль Родрігес Васкес 1 квітня 2018 року.

Про те, що трапилося, вона розповіла соціальному працівнику, який звʼязався з поліцією. Вони зібрали ДНК та інші докази, які повʼязували водія з нападом. Він визнав себе винним і на даний час перебуває у вʼязниці.

Постраждала вимагає $10 млн як компенсацію від водія і самого Uber за фізичні та емоційні травми, які вона отримала внаслідок нападу.

При цьому жінка наполягає, що Uber порушив свої обовʼязки стосовно неї як клієнта, бо не попередив про «ризики» своїх послуг для жінок, які перед викликом вживали алкоголь.

Видання називає цей випадок прикладом триваючої проблеми Uber із насильством з боку водіїв. За даними ЗМІ, минулого року принаймні 103 водії Uber у США звинувачувалися в сексуальному насильстві, з них 31 був засуджений за різні злочини. Сам сервіс намагається уникати оприлюднення цих випадків і прагне вирішувати їх шляхом виплати компенсацій.