У Львові через отруєння чадним газом померла засновниця Школи мистецтв

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

В ніч на 1 квітня в приміщенні Школи мистецтв загинула її засновниця Оксана Бондарук. За даними прес-служби Львівської міської ради, імовірною причиною смерті став чадний газ.

«Як інформує міське управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, 1 квітня близько 04.40 год. у квартирі на вул. Свєнціцького, 13 (Галицький район), внаслідок імовірного отруєння чадним газом загинула жінка, 1972 року народження, та у стані середнього ступеня важкості госпіталізований в обласну клінічну лікарню чоловік, 1969 року народження», — йдеться в повідомленні.

У Нацполіції Львівщини theБабелю повідомили, що за вказаною адресою у багатоповерховому будинку розташована студія Школи мистецтв, засновницею якої була відома у Львові 47-річна Оксана Бондарук. У приміщенні, де сталася трагедія, була газова плита ПГ-4, з газовою колонкою та 3-ма пічками.

Разом з жінкою в приміщенні був її чоловік, на момент приїзду медиків він ще дихав і його ушпиталили. Наразі життю потерпілого вже нічого не загрожує.

Також у поліції додали, що інциденту ще не надали кваліфікацію — встановлюють обставини події.

Це вже не перший випадок отруєння у Львові чадним газом. 18 березня у Львіській міськраді зазначали, що загалом з початку року у Львові трапилось уже 23 випадки отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали 46 людей (з них 9 дітей), з яких 7 загинули.

11 січня у Львові чадним газом отруїлись четверо туристів віком від 20 до 25 років. Двоє з них — 21-річні хлопець і дівчина — загинули.

  • Троє дітей віком 4—5 років загинули під час пожежі в приватному будинку. За попередніми даними рятувальників, діти отруїлися чадним газом.