Саакашвілі передумав повертатися в Україну 1 квітня, але хоче побачити Одесу

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Саакашвілі передумав повертатися в Україну 1 квітня, але хоче побачити Одесу

Косарєв Олександр / УНІАН

Екс-президент Грузії, колишній голова Одеської обласної держадміністрації, голова партії «Рух нових сил» Міхеїл Саакашвілі не повернеться в Україну 1 квітня, як планував раніше. Про це він заявив в ефірі телеканалу «Настоящее время». Він пояснив це тим, що чинний президент України Петро Порошенко, швидше за все, проходить у другий тур виборів .

«Я з самого початку сказав: я думаю, що Порошенко не пройде у другий тур, і я прилечу. Якщо він не пройде — я прилечу. Як тільки Порошенко втратить владу, його наказ не пускати мене в країну втратить силу, це не викликає сумнівів. Я не буду порушувати ніяких законів. У мене є законне право повертатися в Україну. Я обовʼязково ним скористаюся», — пояснив екс-президент Грузії.

На питання журналіста, чи хоче він продовжувати політичну карʼєру в Україні, Саакашвілі відповів: «У мене є чітке бажання приїхати до Києва, ще раз побачити Одесу, яку я дуже люблю. Побачити своїх друзів, допомогти їм. Точно так я збираюся поїхати і в Грузію».

  • На початку березня Саакашвілі стверджував, що повернеться в Україну 1 квітня і запевняв, що Порошенко не пройде у другий тур виборів. Він повідомив, що прилетить до Києва з Польщі і показав на телефоні інформацію про купівлю авіаквитка.
  • Після цього у Держприкордонслужбі завили, що політику заборонений вʼїзд у країну до 2021 року, тому немає ніяких підстав для його повернення в Україну. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков також нагадав, що вʼїзд Саакашвілі в Україну заборонено судом.