Гриценко поскаржився до ЦВК на окружні виборчкоми через затримку передачі даних

Дата:
Гриценко поскаржився до ЦВК на окружні виборчкоми через затримку передачі даних

Соколовська Інна / УНІАН

Голова партії «Громадянська позиція», кандидат у президенти Анатолій Гриценко звернувся до Центрвиборчкому зі скаргою на окружні комісії. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Предметом скарги стали затримки з передачею даних щодо явки виборців з боку окружних комісій.

«До 20:30 неділі (31 березня) дільничні комісії повинні передати дані про кількість виборців, внесених у списки на момент закінчення голосування, та кількість виборців, які отримали бюлетені. А до 21:30, у відповідності зі встановленою процедурою, окружні комісії через систему «Вибори» передають інформацію до ЦВК», — пояснив представник Гриценка у ЦВК Руслан Чорнолуцький.

За його словами, через затримки Гриценко просить притягнути до відповідальності голів окружних комісій за недотримання процедури.

  • За даними Національного екзит-полу з президентських виборів, станом на 18:00 лідером перегонів є Володимир Зеленський, який набрав 30,4% голосів. Друге місце у Петра Порошенка — 17,8%. На третьому місці з 14,8% голосів — Юлія Тимошенко.
  • В Україні 31 березня проходять вибори президента. У першому турі беруть участь 39 кандидатів — це рекордна кількість претендентів на посаду глави держави за всю історію незалежності країни. За даними ЦВК, проголосували близько 30 млн українців.
  • За даними Національного екзит-полу з президентських виборів, станом на 20:00 Зеленський лідирує в першому турі голосування з 30,6%, чинний президент Петро Порошенко набирає 17,8%, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко — 14,2%.