Національний екзит-пол: Зеленський — 30,6%, Порошенко — 17,8%, Тимошенко — 14,2%

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Артист Володимир Зеленський лідирує в першому турі голосування на виборах президента України з 30,6%, чинний глава держави Петро Порошенко набирає 17,8%, а лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко — 14,2%, свідчать дані Національного екзит-полу станом на 20:00.

Крім того, за кандидата від «Опозиційної платформи — За життя» Юрія Бойка — 9,7%, за лідера «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка — 7,1%.

За екс-очільника СБУ Ігоря Смешка проголосували 6,5%, за Олега Ляшка — 4,7%, за кандидата від «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула — 4%, за Руслана Кошулинського — 1,7%.

За результатами, які були оголошені станом на 18:00, Зеленський отримав 30,4% голосів, у Порошенка — 17,8%, на третьому місці з 14,8% голосів — Юлія Тимошенко.

Екзит-пол проводили фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, Київський міжнародний інститут соціології та Український центр економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова.

Статистична похибка вибірки з урахуванням дизайн-ефекту не перевищує 1,3%.

  • В Україні 31 березня проходять вибори президента. У першому турі беруть участь 39 кандидатів — це рекордна кількість претендентів на посаду глави держави за всю історію незалежності країни. За даними ЦВК, проголосувати мають близько 30 млн українців. За кордоном виборчі дільниці працюють у понад 70 країнах світу, проте їх немає в Російській Федерації (громадяни України, які мешкають в РФ, можуть голосувати в Казахстані, Грузії та Фінляндії). За виборами президента стежать майже 2,5 тисячі спостерігачів.
  • theБабель веде онлайн-трансляцію виборів президента України.