Танки Ізраїлю завдали ударів по сектору Гази

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Танки армії Ізраїлю завдали удару по декількох позиціях палестинського руху «ХАМАС» у секторі Гази через обстріл регіональної ради Ешколь. Про це йдеться на сторінці Армії оборони Ізраїлю у Twitter.

«У відповідь на ракетні удари з сектора Гази, танки сил оборони Ізраїлю завдали ударів по декількох військових постах «ХАМАС» у секторі Гази», — йдеться в повідомленні.

Як повідомляє Times of Israel, сигнал тривоги спрацював в Ешколі вночі, о 0:45. Через це люди були змушені провести ніч в бомбосховищах.

«Були чутні вибухи і ракетні удари. Зараз ведуться пошуки залишків боєприпасів", - підкреслили в регіональній раді.

Уточнимо, що даний обстріл став першим з середи, коли сторони домовилися про припинення запеклих боїв.

  • Палестинці та рух «ХАМАС» зазначають рік з початку «Великого маршу повернення» — масових антиізраїльських виступів на кордоні між сектором Гази й Ізраїлем, які тривалий час супроводжуються зіткненнями з жертвами.
  • З сектора Гази 25 березня вилетіла ракета, яка влучила у житловий будинок у центральному Ізраїлі .Сім осіб, зокрема діти, отримали поранення. Перед цим у житловому районі Шарон, на північний схід від Тель-Авіва, спрацювали сирени повітряної тривоги. Люди евакуювалися в бомбосховища. Після цього пролунав сильний звук вибуху.