Вночі: Трамп закликав КНДР віддати ядерну зброю, під Києвом загасили пожежу на військовому заводі, Нойерт більше не представник Держдепу

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Вбивство словацького журналіста Куцяка: прокурор пішов у відставку

Заступник генерального прокурора Словаччини Пітер Суфлярський подав у відставку після того, як розкрилася інформація про його контакти з головним підозрюваним у вбивстві журналіста Яна Куцяка, передає Reuters.

Чоловік обмінювався повідомленнями з підозрюваним до його арешту.

Microsoft заборонив співробітникам жартувати 1 квітня

Директор з маркетингу Microsoft Кріс Капоссела звернувся до працівників корпорації із закликом відмовитися від публічних жартів 1 квітня, передає The Verge.

На думку топ-чиновника, подібні дії людей можуть завдати компанії більше шкоди, ніж користі.

Наприклад, у 2015 році співробітники Microsoft випустили емулятор MS-DOS для Windows Phone. Безневинний, на перший погляд, жарт закінчився масовими скаргами користувачів.

Пожежу на заводі з виготовлення обмундирування під Києвом загасили

Пожежники ліквідували загоряння, яке сталося на заводі з виготовлення обмундирування «Темп-2000» у Київській області. В результаті НП постраждала одна людина, передає прес-служба ДСНС.

«30 березня о 06:45 пожежу було ліквідовано на площі 1 тис. 500 м кв. В результаті пожежі травмовано одну людину, яку госпіталізували в лікарню. До гасіння було залучено 58 чоловік особового складу та 13 одиниць техніки ДСНС», — йдеться в повідомленні.

Представник Держдепартаменту США Хізер Нойєрт залишила посаду

Представник Державного департаменту США Хізер Нойєрт залишила займану посаду і перейшла в колегію програми Фулбрайта. Про це повідомив державний секретар Майк Помпео на своїй сторінці в Twitter.

«Від імені дружного колективу Держдепартаменту дякую Хізер Нойєрт за її службу і два роки неперевершеної роботи. Ви будете гідно представляти Америку в колегії програми Фулбрайта», — зазначив він.

Трамп закликав Кім Чен Ина відмовитися від ядерної зброї та передати її США

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп під час саміту в Ханої вручив лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину документ, в якому є заклик щодо відмови від ядерної зброї та її передачі США. Про це повідомляє Reuters.

«Документ мав дати північнокорейцям чітке і стисле визначення того, що саме Сполучені Штати мали на увазі під «остаточною, повною денуклеаризацією», — йдеться в повідомленні.