Спецпризначенці, рятувальники, авіація та посилена охорона державного кордону. Хто ще забезпечуватиме порядок на виборах?

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Спецпризначенці, рятувальники, авіація та посилена охорона державного кордону. Хто ще забезпечуватиме порядок на виборах?

Brendan Hoffman / Getty Images

Безпеку на президентських виборах 31 березня забезпечуватимуть 135,4 тисяч співробітників Міністерства внутрішніх справ. Серед яких 78 тисяч поліцейських і рятувальників — біля кожної виборчої дільниці буде постійно чергувати 2 працівники поліції і один рятувальник. Про це повідомив у Facebook міністр силового відомтсва Арсен Аваков.

Він зазначив, що для забезпечення фіксації та кваліфікації злочинів у всіх населених пунктах чергуватимуть групи швидкого реагування патрульної поліції. А для проведення слідчих дій сформовано 1 127 слідчо-оперативних груп, що включають 4 500 поліцейських.

Також в усій країні чергуватимуть вибухотехнічні підрозділи Нацполіціі — 147 груп (223 людини) та Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) — 71 група (339 фахівців), включаючи кінологів і 325 фахівців радіохімічного розрахунку.

10 600 рятувальників ДСНС чергуватимуть у більш ніж 5 тисячах пожежних та аварійно-рятувальних груп. На пожежних постах чергуватимуть 28,8 тисяч працівників ДСНС.

У пунктах пропуску додатково забезпечуватимуть безпеку 1 300 прикордонників.

1,9 тисячі працівників Державної міграційної служби по всій країні допоможуть оперативно вирішити проблеми з паспортами і реєстрацією, якщо це буде можливо в межах закону.

Також в режим оперативного чергування переводяться поліція особливого призначення (КОРД), тактична поліція (ТОР) та Авіаційна служба безпеки МВС. У резерв додатково заступлять на чергування 8 213 бійців Нацгвардії і 3 600 поліціянтів.

Протягом дня 31 березня МВС планує кожні дві години проводити брифінги для журналістів, щоб інформувати про те, як проходять вибори.