МВС: У день виборів 31 березня поліція перейде на посилений режим роботи, залучать 134 тисячі правоохоронців

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
МВС: У день виборів 31 березня поліція перейде на посилений режим роботи, залучать 134 тисячі правоохоронців

National Police of Ukraine / Flickr

В Україні в день президентських виборів, 31 березня, Міністерство внутрішніх справ залучить до охорони порядку 134 381 правоохоронця. Про це повідомив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Сьогодні на нараді ми обговорили поточні питання виборчого процесу. Зокрема, забезпечення публічної безпеки і порядку на території державного підприємства «Поліграфкомбінат Україна» на період виготовлення виборчих бюлетенів для голосування, охорону виборчих бюлетенів під час їхнього транспортування, забезпечення публічної безпеки на виборчих ділянках. Маємо впевненість, що цей процес буде гарантовано забезпечений з боку правоохоронної системи», — заявив Аваков.

Міністр наголосив, що жодна громадська організація «не піде на конфлікт із владою»: «Жодна організація, ні «Нацдружини», ні «Нацкорпус», ніхто не матиме права силовим методом втручатися у виборчий процес. У нас достатньо сил. Ми провели профілактику цієї ситуації і впевнені, що ніхто не піде на прямий конфлікт із владою».

Столичні правоохоронці з 25 березня теж переходять на посилений режим несення служби.

«Десь 25 березня ми перейдемо на посилений варіант несення служби. Фактично більша частина гарнізону буде займатися і охороною безпосередньо на виборах. Але це не вплине на кількість нарядів на вулицях і кількість слідчо-оперативних груп», — заявив керівник поліції Києва Андрій Крищенко.