«Це нісенітниця». Міністр МВС Аваков заперечує, що за заворушеннями в Києві та Черкасах стоять проросійські сили

Автор:
Олена Мельник
Дата:
«Це нісенітниця». Міністр МВС Аваков заперечує, що за заворушеннями в Києві та Черкасах стоять проросійські сили

Іванов Олексій / УНІАН

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що проросійські сили не причетні до зіткнень у Києві та Черкасах 9 березня, коли сталися сутички націоналістів з поліцією. Про це він сказав в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV.

«Це нісенітниця, я думаю», — заявив міністр.

«Ці молоді люди [ініціатори заворушень] вирішили, що вони можуть переходити межі... Навіть якщо ти маєш рацію, і ти йдеш з антикорупційними гаслами, говориш правду і щиро чогось вимагаєш, ти не можеш говорити про однин злочин, здійснюючи інший. Це не правильно —нападати на поліцейських, ми ніколи не будемо з цим миритися. Якщо правила не писані, ми завжди житимемо в атмосфері ненависті», — підкреслив Аваков.

Він зазначив, що напередодні виборів «кожен переходить свої “червоні лінії”» — це і кандидати, і їх команди, і громадські активісти, і радикали.

«Місія Нацполіції — коли навіть усі сходять з розуму, коли багато хто переходить кордони, ми спокійно зробимо свою роботу, навіть коли нас будуть дискредитувати, атакувати», — додав Арсен Аваков.

  • Представники «Національного корпусу» згорнули мітинг під Адміністрацією президента після зіткнень і попрямували в Черкаси, де хотіли зустрітися з президентом Петром Порошенком.
  • Внаслідок мітингу представників «Нацкорпусу» в Черкасах, під час якого вони намагалися прорватися до президента Петра Порошенка, постраждали 15 осіб .Поліція Черкаської області затримала двох організаторів акції.