Справу Савченко — Рубана передали до Верховного Суду

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Київський апеляційний суд скерував до Верховного суду обвинувальний акт у справі нардепа Надії Савченко та очільника організації «Офіцерський корпус» Володимира Рубана.

«Обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням Савченко Н. В. та Рубана В. В. направлено до Верховного Суду для визначення підсудності», — повідомляє прес-служба апеляційного суду .

Суд зазначає, що не в праві вирішувати питання про направлення кримінального провадження у цій справі з одного суду до іншого, оскільки кримінальні правопорушення вчинялися в межах територіальної юрисдикції різних апеляційних судів.

  • Савченко затримали 22 березня 2018 року у Верховній Раді після того, як парламент зняв з неї недоторканність. Її разом з Рубаном звинувачують у підготовці захоплення державної влади, а також у посяганні на життя державного діяча, підготовці теракту, сприянні терористичній організації і незаконному поводженні зі зброєю.
  • 26 березня Соломʼянський районний суд Києва вдруге ухвалив рішення про відвід складу суддів у справі нардепа Надії Савченко та керівника організації «Офіцерський корпус» Володимира Рубана. Справу передали в апеляційний суд.