Посол США та глава представництв Євросоюзу: Невизначеність на виборах президента — свідчення демократії

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Голова представництва Європейського Союзу в Україні Хуг Мінгареллі та посол США в Україні Марі Йованович заявили, що невизначеність на українських виборах президента — це пряме свідчення демократії.

Про це вони сказали на зустрічі зі спостерігачами місії Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами, передають «Українські Новини».

«Ось що відрізняє Україну від деяких її сусідів — це що за день до першого туру ми досі не знаємо, хто пройде в другий тур. Це сила демократії, коли результат не визначений», — сказала Йованович.

Мінгареллі заявив, що в Україні «справжні вибори змагальної природи. І ми не бачимо цього в багатьох країнах цього регіону».

За його словами, з 2014 року вибори в країні почали проходити у відповідності з світовими стандартами, але грошові витрати на них дуже великі.

«Один момент, не дуже приємний — вартість виборчої кампанії дуже зросла. Це показує, що в Україні все ще чеснота не може подолати фінансовий інтерес. І багато хто бачить цю ситуацію як фінансову можливість, яка варта того, щоб вкладати кошти, на жаль», — додав Мінгареллі.

  • На виборах президента 31 березня у бюлетенях будуть імена 39 кандидатів. Ставити штамп «вибув» навпроти імен кандидатів, які відмовилися від передвиборної гонки після 7 березня (останній термін скасування реєстрації), не будуть.
  • У перемогу артиста Володимира Зеленського на виборах президента вірять навіть ті українці, які ще не визначилися з вибором кандидата. Серед тих, хто вже знає, за кого голосувати, більшість впевнені у перемозі керівника «Студії «Квартал 95». Слідом з невеликим розривом йде чинний президент Петро Порошенко.