«Краще відчепіться». Гендиректор «1+1» відповів на звинувачення Порошенка та готовий звернутися до суду

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Генеральний директор телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко відповів на критику і звинувачення президента Петра Порошенка. Глава держави вважає, що власник «плюсів» бізнесмен Ігор Коломойський шляхом «фейків» та інформаційного цькування намагається помститися державі за націоналізацію ПриватБанку в 2016 році.

У своєму Facebook Ткаченко закликав президента «відчепитися» від каналу і заявив про намір подати в суд за «маніпуляції громадською думкою» і тиск на незалежні ЗМІ.

«Бачу, ви останнього тижня відкрито занепокоїлися долею каналу «1+1». Кажете, вам шкода наших заляканих журналістів. Знаєте, не треба нас жаліти. Краще відчепіться. Знаю, що насправді ми вам давно небайдужі. З тих пір, коли просили підтримати вас на виборах 2014-го, і потім, коли у різні способи намагалися отримати контроль над каналом — переважно методами тиску і шантажу. Зараз ви чомусь вирішили, що журналісти на «плюсах» — залякані. Буду вам вдячний, якщо наведете приклади», — написав Ткаченко.

Під час виступу у Львові Порошенко заявив, що канал «1+1» за вказівкою власника «перетворився на покірного виконавця політичних замовлень», який в останні тижні «ллє річки безсоромної брехні».

  • 25 березня голова фракції БПП у Верховній Раді Артур Герасимов заявив, що Порошено подає позов проти телеканалу «1+1», звинувачуючи його в поширенні дезінформації. Перед цим на телеканалі вийшла програма «Українські сенсації-2019». У ній журналісти звинуватили Порошенка у причетності до гучних корупційних скандалів і висунули припущення про його можливу причетність до замовних вбивств.
  • Медіагрупа «1+1» вважає позов, який подає проти каналу президент Петро Порошенко, тиском на незалежні ЗМІ і свободу слова. Там звернули увагу, що в останній тиждень перед виборами така гучна заява більше схоже на елемент передвиборної промокампанії, ніж на реальне спростування у суді нібито неправдивої інформації.
  • Порошенко пояснив, чому подає позов проти телеканалу «1+1» і заявив, що таким чином хоче захистити інтереси держави.