Порошенко подає до суду на «1+1». Президент звинувачує телеканал у поширенні дезінформації

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Петро Порошенко вирішив подати до суду на телеканал «1+1», йдеться у повідомленні передвиборчого штабу Порошенка.

Про таке рішення повідомив голова фракції «Блоку Петра Порошенка» Артур Герасимов. «Петро Порошенко вирішив подати до суду на канал «1+1» за систематичну брехню в особливо великих розмірах, за поширення гігантських масштабів дезінформації, що завдають шкоди честі та гідності кандидата в Президенти і Президента», — заявив Герасимов.

Голова фракції БПП додав, що на каналі панує «чорнопіарівська вакханалія, грубе порушення елементарних норм журналістської професії». «Канал дедалі більше вражає кількістю брехні, упередженої, заангажованої інформації та участю в передвиборчій кампанії на боці тих кандидатів, яких підтримує власник каналу», — заявив Герасимов.

Він додав, що передвиборчий штаб Порошенка закликає всіх громадян України з пересторогою ставитись до новин та інших інформаційних продуктів каналу «1+1».

Напередодні на телеканалі «1+1» вийшла програма «Українські сенсації-2019», у якій журналісти звинуватили Порошенка не тільки у причетності до гучних корупційних скандалів, а й висунули припущення про його можливу причетність до замовних убивств.

  • За даними останнього опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), за Порошенка готові проголосувати 17,1% опитаних. Тоді як за даними спільного опитування групи «Рейтинг» та Центру Разумкова за чинного президента готові проголосувати 16,2% і він поступається артистові Володимиру Зеленському та лідеру «Батьківщини» Юлії Тимошенко.