Головам виборчих комісій приходять СМС із погрозами від імені праворадикалів. У МВС це назвали російською провокацією

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Головам виборчих комісій приходять СМС із погрозами від імені праворадикалів. У МВС це назвали російською провокацією

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Очільникам деяких виборчих комісій приходять СМС-повідомлення з погрозами від імені праворадикальної організації. Про це на брифінгу повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк ,

«Деяким головам виборчих комісій почали приходити СМС провокаційного характеру», — сказав він.

У повідомленнях працівникам ділянці погрожують, що якщо не буде зафіксована перемога певного кандидата в президенти, то голова виборчої комісії буде страчений. Радник міністра вважає це провокацією російських спецслужб.

Шкіряк додав, що це поодинокі випадки, і закликав негайно повідомляти правоохоронцям про такі провокації.

«Внутрішній і зовнішній ворог не спить. Кремль і його сателіти будуть задіювати всі найганебніші заходи задля спроб дестабілізації, сіяння паніки і розпачу та делигітимізації виборів в Україні», — зауважив він на своїй сторінці у Facebook.

Раніше про СМС-повідомлення з погрозами повідомила прес-служба поліції Луганської області.

«Цей факт зареєстровано. Проводиться перевірка», — заявили правоохоронці .

  • Напередодні виборів Оболонський райсуд отримав погрози з електронної скриньки з назвою «С14». Голова суду Владислав Девʼятко повідомив про це Вищу раду правосуддя та Генеральну прокуратуру.
  • Після цього лідер «С14» Євген Карась на Facebook спростував причетність організації до розсилання листів з погрозами. Він наголосив, що в організації «не бажають смерті прокурорам і суддям, адже це не вихід з кризи».
  • Нещодавно голова МВС Арсен Аваков повідомив, що посли країн «Великої сімки» написали йому листа, у якому попросили не допустити зриву майбутніх виборів президента радикалами. Українські журналісти отримали копії документів.