Оболонський райсуд отримав погрози з електронної скриньки з назвою «С14». Суддя Девʼятко просить генпрокурора знайти відправника

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Голова Оболонського районного суду Києва Владислав Девʼятко заявив про погрози, які надійшли до суду з електронної скриньки під назвою «С14». Суддя подав відповідну заяву до Вищої ради правосуддя (ВРП) та Генеральної прокуратури (ГПУ).

«Повідомляю, що 18 березня 2019 року о 11:14 на адресу Оболонського районного суду Києва [email protected] з електронної пошти [email protected] прийшло повідомлення із заголовком «Чекай сволото» і з вкладенням загрозливого змісту», — заявив Девʼятко.

Суддя вважає, що цей лист має ознаки кримінального правопорушення, а саме загрожує насильством судді у звʼязку зі здійсненням ним правосуддя. Він просить генпрокурора Юрія Луценка та Вищу раду правосуддя розслідувати цей інцидент.

У прес-службі Оболонського райсуду theБабелю повідомили, що погрози не були адресовані Девʼятку особисто. А заяву написав саме він як головуючий суддя. Законодавство вимагає суди негайно повідомляти до ВРП та ГПУ про погрози, які до них надходять. Також у прес-службі сказали, що додатки з погрозами вже передали до правоохоронних органів. Інформація про повний зміст погроз наразі не розголошується.

Що кажуть у «С14»?

Лідер «С14» Євген Карась на Facebook спростував причетність організації до розсилання листів з погрозами.

«Хтось від імені «С14» розіслав листи. До десятків судів і прокуратур України. Тепер співробітників оперативних та оперативно-технічних служб легально відрядять на прослушку і стеження за активістами «С14», — зазначено в заяві.

Він додав, що в організації «не бажають смерті прокурорам і суддям, адже це не вихід з кризи».