Парламент Великої Британії відхилив усі 8 альтернативних варіантів Brexit

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Палата громад парламенту Великої Британії не підтримала жоден з восьми альтернативних варіантів Brexit, повідомляє «Радіо Свобода» .

Депутати влаштували рейтингове голосування в надії вийти з глухого кута після того, як вони двічі відхилили запропонований урядом Терези Мей договір про вихід з Євросоюзу.

Найбільше голосів набрали пропозиції залишитися після Brexit у митному союзі з ЄС та провести другий референдум — відповідно 264 та 268 голосів, проте цього не вистачило для більшості. За вихід з ЄС без угоди проголосували тільки 160 членів парламенту.

Тож парламент Великої Британії не зміг сформулювати загальний підхід, який міг би змусити кабінет Терези Мей змінити свою стратегію. На порядку денному тепер має бути третє голосування про угоду з ЄС.

  • Лідери Європейського союзу 22 березня погодилися з планом відстрочки Brexit на період після 29 березня. Європейська рада визначила кілька сценаріїв виходу Великої Британії з ЄС і зупинилася на двох датах реалізації угоди.
  • Три міністри Великої Британії подали у відставку через незгоду з премʼєр-міністром Терезою Мей у питанні Brexit. Вони підтримали парламент, який прийняв 25 березня поправку і взяв на себе контроль над виходом країни з Європейського союзу.
  • Премʼєр-міністр Великої Британії Тереза Мей пообіцяла однопартійцям піти у відставку в обмін на підтримку її угоди про вихід країни з Європейського союзу.