Три міністри Великої Британії подали у відставку через Brexit

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Три міністри Великої Британії подали у відставку через Brexit

Foreign and Commonwealth Office / Flickr

Три міністри Великої Британії подали у відставку через незгоду з премʼєр-міністром Терезою Мей стосовно Brexit. Вони підтримали парламент, який ухвалил 25 березня поправку та взяв на себе контроль над виходом країни з Європейського Союзу. Про це пише The Guardian .

З посад вирішили піти міністр закордонних справ Алістер Берт, міністр охорони здоровʼя Стів Брайн і міністр з питань бізнесу Річард Харрінгтон.

Харрінгтон, який був відвертий у своїх попередження про ризик Brexit без угоди в останні тижні, у своєму листі про відставку звинуватив уряд у «грі в рулетку з життям і засобами до існування переважної більшості людей в цій країні».

  • Британські 25 березня депутати наділили себе правом самостійно розглядати різні варіанти щодо Brexit. Серія голосувань у парламенті має відбутися в середу, 27 березня. При цьому премʼєр-міністр Британії Тереза Мей заявила, що «не гарантує виконання рішення парламенту». Вона сказала, що дії депутатів — «недружній прецедент».
  • Раніше депутати парламенту Великої Британії повідомили, що можуть підтримати варіант Brexit, який запропонувала премʼєр-міністр Тереза Мей. В обмін на це вона повинна відмовитися від своєї посади.
  • Лідери Європейського Союзу 22 березня погодилися з планом відстрочки Brexit на період після 29 березня. Європейська Рада визначила кілька сценаріїв виходу Великої Британії з ЄС і зупинилася на двох датах реалізації угоди.