Парламент Великої Британії може підтримати варіант Brexit Терези Мей в обмін на її відставку

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Депутати парламенту Великої Британії можуть підтримати варіант Brexit, який запропонувала премʼєр-міністр Тереза Мей. В обмін на це, вона повинна відмовитися від своєї посади, передає BBC.

Так, члени парламенту згодні підтримати її варіант виходу країни з Євросоюзу, якщо Мей подасть у відставку, а наступний етап переговорів вестимуть інші люди, які будуть при владі.

Британські газети стверджують, що міністри уряду готують змову проти чинного премʼєра, «прагнучи замінити її тимчасовим лідером».

В той же час консерватор Девід Лідінгтон, якого називали можливою «заміною» Терези Мей, заявив, що він «на 100% позаду премʼєр-міністра».

Схожу позицію висловили і на Даунінг-стріт. За їх словами, Тереза Мей не збирається добровільно залишати свою посаду.

Днем раніше вулиці Лондона заполонив натовп людей, які вимагали проведення нового референдуму щодо Brexit. Загалом участь в акції взяли близько 1 млн осіб.

  • 23 березня на вулиці Лондона вийшов натовп людей. Активісти крокували від Парк-Лейн до Парламентської площі, після чого влаштували мітинг під будівлею парламенту. Це сталося після того, як Євросоюз погодився відкласти дату щодо Brexіt.