«На дипломатичному фронті треба наступати». Зеленський допускає прямі переговори з Росією про закінчення війни на Донбасі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Кандидат у президенти, артист Володимир Зеленський допускає прямі переговори з Росією про закінчення конфлікту на Донбасі. Про це він розповів у інтервʼю виданню «Новое время».

Він додав, що такі переговори можливі у випадку необхідності та схвалення західних партнерів. «На дипломатичному фронті ми повинні вести наступ, а не чекати, поки це зроблять за нас. Потрібно вести переговори ...Якщо ми разом з нашими союзниками і партнерами визнаємо за необхідне, то, можливо, потрібно буде і з Росією вести двосторонні переговори. Але принцип повинен бути один: ніхто не має права вирішувати що-небудь щодо України без участі України», — сказав Зеленський.

Артист також виключив будь-які поступки в питаннях суверенітету і територіальної цілісності України. Зеленський підкреслив важливість і необхідність переходу української армії на стандарти НАТО, але зазначив, що питання вступу України до Північноатлантичного альянсу має вирішуватися на референдумі.