У Південній Кореї затримали двох підозрюваних у встановленні прихованих камер у готелях. Жертвами зйомки стали понад 1,6 тис. осіб

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Південній Кореї затримали двох підозрюваних у нелегальній відеозйомці відвідувачів готелів та продажі порнографічних записів в інтернеті, повідомляє Korea Herald.

Крім того, поліція допитала ще двох осіб, які допомагали підозрюваним в установці техніки. За допомогою прихованих камер зловмисники вели спостереження в 42 номерах 30 мотелів у десяти містах двох провінцій країни. Жертвами прихованої зйомки стали понад 1,6 тис. постояльців.

Камери з міліметровим обʼєктивом встановлювалися в телевізійних приставках, підставках для фену і розетках, а також в інших місцях усередині кімнат мотелю. За словами поліції, відео транслювалося онлайн через веб-сервер, що базується за кордоном.

В результаті своєї діяльності група заробила близько 7 млн вон ($6,1 тис.) від 97 клієнтів, продавши 803 незаконно знятих відео. Згідно з місцевим законодавством, поширення нелегально отриманого відео карається позбавлення волі до 5 років і штрафом у 30 мільйонів вон (близько $25 тис.).

За даними ЗМІ, з 5,4 тисячі підозрюваних у прихованій зйомці відео в Кореї, яких затримали в 2017 році, тюремні терміни отримали менш ніж 2%. У 2018 році в Сеулі пройшли кілька акцій протесту, учасники яких вимагали посилити покарання за приховану зйомку.

  • У середині березня одного з найбільш успішних музикантів Південної Кореї Синні (справжнє імʼя Лі Син Хен), зірку поп-групи Big Bang звинуватили в тому, що він намагався знайти повій для клієнтів його компанії Yuri Holdings за допомогою групового чату в додатку для обміну повідомленнями KakaoTalk у 2015 році.
  • Інша зірка K-pop, Чон Джун Єн (Jung Joon-young), також оголосив про відхід з музичного бізнесу, — після секс-скандалу, що вибухнув у Південній Кореї. 30-річний виконавець зізнався, що таємно знімав відео під час сексу з жінками і ділився пікантними записами в групі мобільного чату.