Кличко відкрив будівництво метро на Виноградар і назвав дату запуску чотирьох станцій. Після чого зробив селфі у шахті

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Кличко відкрив будівництво метро на Виноградар і назвав дату запуску чотирьох станцій. Після чого зробив селфі у шахті

Скакодуб Андрій / УНІАН

Метро на Виноградар має запрацювати вже у грудні 2021 року. Про це на сьогоднішній презентації будівництва нових станцій Сирецько-Печерської лінії заявив мер столиці Віталій Кличко, повідомляється на сайті КМДА. На презентації також був присутній президент Петро Порошенко.

За словами Кличка, в кінці грудня 2021 року в експлуатацію планують ввести дві нових станції: «Мостицьку» та «Проспект Правди». Будівництво цих двох станцій коштуватиме місту майже 6 млрд грн.

Наступними побудують станції «Виноградар» та «Маршала Гречка». Усі чотири станції будуть йти у напрямку перехрестя Білецької і Північно-Сирецької вулиць, далі по вулиці Межовій до перехрестя з проспектом Правди. Загальна вартість будівництва чотирьох станцій складатиме, за сьогоднішніми розрахунками, понад 11 млрд грн.

Мер також зазначив, що з іншим проектом будівництва метро — на Троєщину — доведеться почекати, оскільки місту не вистачає коштів на всі проекти, а зараз у пріоритеті ремонт мостів. Однак зведення нових станцій Кличко назвав «питанням 4—5 років».

Після виступу Кличко спустився у монтажну шахту на глибину 40 м і зробив там селфі.