Вночі: Кличко приїхав на будмайданчик біля Шулявського мосту, Google випустив новий яскравий дудл, а в Парижі затримали 237 чоловік

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Вночі: Кличко приїхав на будмайданчик біля Шулявського мосту, Google випустив новий яскравий дудл, а в Парижі затримали 237 чоловік

Володимир Шуваєв / «Бабель»

Демонтаж Шулявського мосту: Кличко прибув перевірити готовність

Київський градоначальник Віталій Кличко прибув на будівельний майданчик біля Шулявського мосту, щоб перевірити готовність до початку робіт. Про це політик повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Зʼїздив вночі на будівельний майданчик біля Шулявського шляхопроводу. Тут все напоготові. Цієї ночі ми починаємо роботи по демонтажу шляхопроводу. А старт будівництва нового мосту плануємо в квітні», — зазначив він.

Також Кличко уточнив, що будівельникам доведеться знести частину цеху №5 заводу «Більшовик», оскільки там будуватиметься частина транспортної розвʼязки.

У ході протестів «жовтих жилетів» постраждали 60 осіб

Під час протесту «жовтих жилетів» у Парижі, в ході якого була атакована поліція, постраждало 60 осіб. Про це повідомляє France Info.

Так, за інформацією місцевих правоохоронців, під час сутичок постраждали 42 демонстранта, 17 співробітників поліції і один пожежник. У другій половині дня поліції довелося заарештувати 237 осіб.

За даними МВС Франції, загалом на мітинг прийшли 32,3 тис. осіб.

Google присвятив яскравий дудл Дню святого Патріка: історія та традиції свята

У неділю, 17 березня, в більшості країн світу відзначають День святого Патріка, у звʼязку з чим американська компанія Google випустила спеціальний дудл, передає Cnet.

Дудл є анімацією з трьох картинок в зеленому кольорі.

Святий Патрік — один із покровителів Ірландії. В 16-річному віці його було викрадено і взято в рабство рейдерами. Проте згодом він утік від них і повернувся на батьківщину, до того ж приніс у країну християнство.

Зазвичай у цей день намагаються вбиратися в одяг зеленого кольору, використовувати принти і нашивки з трилисником. Особливо масштабно це свято відзначають у Великобританії, США, Канаді, Бразилії, Австралії та Новій Зеландії.

У Нью-Йорку затримали підозрюваного у вбивстві кримінального боса клану Гамбіно

Правоохоронці Нью-Йорка затримали 24-річного Ентоні Комелло, якого підозрюють у вбивстві глави кримінального клану Гамбіно Франческо Калі. Про це повідомляє Associated Press.

Наскільки відомо, Комелло був затриманий у Нью-Джерсі. Тільки-но його доставлять у Нью-Йорк, йому одразу предʼявлять звинувачення.

Франческо Калі був застрелений біля свого будинку на Стейтен-Айленді 13 березня. Для Нью-Йорка це стало першим з 1985 року вбивством ватажка кримінального клану.

Стрілянина в мечетях Нової Зеландії: жертвою терористів став голкіпер збірної з міні-футболу

У ході терактів в мечетях Нової Зеландії помер 33-річний воротар національної збірної з міні-футболу Атта Елайян. Про це повідомляє Stuff.co.nz.

Чоловік був уродженцем Кувейту. 15 березня він молився в мечеті Масджид аль-Нур, біля парку Саут-Хашлі. У нього залишилися дружина Фара і маленька дочка Ая.