«Їх хвилює монетизація, а не захист даних». Співзасновник WhatsApp знову закликав користувачів Facebook покинути соцмережу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
«Їх хвилює монетизація, а не захист даних». Співзасновник WhatsApp знову закликав користувачів Facebook покинути соцмережу

Patrick T. Fallon / Bloomberg via Getty Images

Один із засновників месенджера WhatsApp Брайан Ектон, який раніше продав компанію Facebook за $19 млрд, закликав користувачів соцмережі покинути її, пояснюючи це тим, що компанія приділяє більше уваги питаннями монетизації, а не конфіденційності користувачів.

Як пише BuzzFeed News, про це Ектон заявив перед студентами під час виступу у Стенфордському університеті на курсі Computer Science 181.

За його словами, Facebook незабаром почне стягувати додаткову плату з користувачів за відключення показу рекламних оголошень. Він зазначив, що через масштаби та обовʼязки компанії перед акціонерами соцмережа залежить від прибутку і вже не здатна приділяти належну увагу захисту даних користувачів.

Ектон зазначив, що користувачі самі дають владу компанії. «І це найгірше. Ми купуємо їхню продукцію. Ми реєструємося на їхніх сайтах. Видали Facebook, добре?» — сказав він.

Він також пояснив, що залишив Facebook у 2017 році, після злиття з WhatsApp, через наростаючі розбіжності з вищим керівництвом щодо політики монетизації.

Це не перший заклик Ектона до людей покинути соцмережу. У березні він підтримав флешмоб #deletefacebook після скандалу про витік даних 50 млн користувачів.