Головного редактора «РИА Новости-Украина» Вишинського етапували до Києва

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Головного редактора «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського, якого звинувачують у держзраді, 14 березня етапували в Київ. Про це повідомив «Інтерфакс-Україна» його адвокат Андрій Доманський.

За словами адвоката, Вишинського везли з Херсона через Одесу. «Він уже чотири дні перебуває в камері разом з іще кількома увʼязненими, в дуже поганих умовах. У камері немає електрики, поламані місця для сну — так звані «шконки», не видані матраци», — розповів адвокат.

Через це Доманський має намір звернутися до уповноваженого Верховної Ради з прав людини, оскільки, на його думку, Вишинський перебуває в умовах, які не відповідають міжнародним стандартам утримання.

Адвокат додав, що главреда «РИА Новости-Украина» доставили в Київ для участі 20 березня у засіданні Касаційного кримінального суду Верховного суду за скаргою на незаконність затримання.

  • На початку березні прокуратура АР Крим направила до Подільського районного суду Києва обвинувальний акт проти Вишинського.
  • Кирила Вишинського затримали в Києві 15 травня 2018 року. Його підозрюють у державній зраді. Пізніше в банківському сейфі Вишинського знайшли пістолет FN Browning M1906. Йому оголосили підозру ще й у незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї і боєприпасів.
  • Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти працівника Служби безпеки України, який оголосив про підозру в держзраді Вишинському.