Засуджений довічно за вбивство Оксани Макар просить переглянути вирок. Він заявляє, що його катували

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Засуджений довічно за вбивство Оксани Макар просить переглянути вирок. Він заявляє, що його катували

Гонтар Володимир / УНІАН

Визнаний винним у вбивстві Оксани Макар і засуджений довічно Євген Краснощок просить переглянути його вирок. Центральний райсуд Миколаєва розгляне його скаргу.

Про це повідомив суддя Володимир Алєйніков.

«Євген Краснощок, засуджений до довічного ув’язнення, звернувся зі скаргою про те, що до нього начебто було застосовано насильницькі дії під час досудового слідства. А відтак, на його думку, справа має бути переглянута. Щоправда, жодної конкретики — коли і хто це зробив — у заяві не вказується», — сказав Алєйніков.

Краснощок подав скаргу ще у 2017 році, але суд її не задовільнив. Апеляційний суд постановив розглянути скаргу ще раз.

Як пояснив суддя, про перегляд вироку Краснощоку поки не йдеться. Суд розгляне скаргу і має встановити обставини насильницьких дій щодо засудженого, якщо такі були. Краснощок має довести в суді, що насильство було, та пояснити, у чому воно проявлялося.

  • 27 листопада 2012 року колегія суддів Центрального районного суду міста Миколаєва винесла вирок трьом молодикам, які зґвалтували і підпалили 18-річну Оксану Макар. Євген Краснощок отримав довічне ув’язнення, Максим Присяжнюк — 15 років позбавлення волі, а Артем Погосян — 14 років.
  • 10 березня 2012 року чоловіки спочатку зґвалтували Оксану Макар, а потім душили та намагалися спалити. Дівчина вижила і назвала своїх кривдників. Майже три тижні лікарі боролися за її життя, але Оксана померла у Донецькому опіковому центрі 29 березня.