«Радіо Свобода»: російський екс-міністр Лесін перед смертю міг отримати перелом шиї

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
«Радіо Свобода»: російський екс-міністр Лесін перед смертю міг отримати перелом шиї

PHOTAS / Igor Zotin

Загиблий у Вашингтоні в 2015 році екс-міністр друку, телерадіомовлення й засобів масових комунікацій Росії Михайло Лесін міг отримати перед смертю перелом підʼязикової кістки й шиї трохи нижче щелепи. Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на головного судового медика, наданого міською владою Вашингтона.

За рішенням суду журналістам було надано 149-сторінковий документ, в якому описується загибель російського міністра. Його могли вбити після того, як він погодився дати свідчення про корупцію в Росії.

У наданому звіті повідомляється, що в Лесіна була зламана підʼязикова кістка і шия трохи нижче щелепи.

«Ця травма могла бути отримана в момент смерті або перед нею», — йдеться в повідомленні.

В той же час зазначається, що шия могла бути зламана під час розтину тіла колишнього міністра.

ФБР розглядало можливість розслідування загибелі Лесіна в 2016 році, але яке рішення було прийнято — невідомо. У той же час син екс-міністра Антон, який мешкає у Беверлі-Хіллз, заявив слідству, що батько перед смертю часто напивався.

  • Тіло Лесіна було знайдено 5 листопада 2015 року в номері готелю «Дюпон Серкл» у Вашингтоні. За інформацією російської преси, причиною смерті став серцевий напад.
  • Працівника Адміністрації президента Олександра Бухтатого знайшли мертвим 14 березня: Шевченківський районний суд Києва заарештував підозрюваного у нападі.