Лоукостер Norwegian Air вимагає компенсацію від компанії Boeing через заборону її літаків у Європі

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Норвезька бюджетна авіакомпанія Norwegian Air буде домагатися компенсації від американської корпорації Boeing за втрачену вигоду і додаткові витрати через заборону експлуатації в Євросоюзі моделі літаків 737 Max 8. Про це пише агентство Reuters.

У парку перевізника з 163 повітряних суден — 18 саме таких пасажирських літаків. У вівторок, 12 березня, Європейське агентство з авіаційної безпеки призупинило польоти літаків Boeing 737 Max 8 після катастроф у Ефіопії та Індонезії.

Norwegian Air скасувала принаймні 30 рейсів у середу, 13 березня. Більшість з них повинні були вилетіти з аеропортів Осло, Стокгольма та інших скандинавських міст.

Компанія заявила, що прагнула мінімізувати незручності пасажирів, бронюючи їх на інші рейси та використовуючи інші типи літаків зі свого парку.

«Ми можемо розмістити більшість внутрішньоєвропейських пасажирів, але все ще працюємо над іншими варіантами для наших пасажирів, які подорожують між Ірландією і США», — зазначили в Norwegian Air.

  • 10 березня в Ефіопії через шість хвилин польоту розбився пасажирський Boeing 737 компанії Ethiopian Airlines. Він прямував зі столиці країни Аддис-Абеби до Кенії. На його борту перебували 157 осіб — громадяни 33 країн, серед них — 19 співробітників Організації Обʼєднаних Націй. Усі вони загинули.