Вночі: хет-трик Роналду вивів «Ювентус» у 1/4 Ліги чемпіонів, у Венесуелі почалися перебої з водою, а прах українського анархіста Махна хочуть перепоховати

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вночі: хет-трик Роналду вивів «Ювентус» у 1/4 Ліги чемпіонів, у Венесуелі почалися перебої з водою, а прах українського анархіста Махна хочуть перепоховати

Eva Marie Uzcategui / Getty Images

«Ювентус» вийшов у плей-оф Ліги чемпіонів

Італійський футбольний клуб «Ювентус» пройшов до чвертьфіналу Ліги чемпіонів, обігравши іспанський «Атлетико» у матчі-відповіді. Домашній матч-відповідь для туринців закінчився з рахунком 3:0. Усі три мʼячі у ворота суперника забив нападник «Ювентуса» Кріштіану Роналду. У першій зустрічі футболістів у 1/8 фіналу турніру лідирував «Атлетико» з рахунком 2:0, але за підсумками двох матчів він залишає змагання. До плей-оф Ліги чемпіонів проходить «Ювентус».

У чвертьфіналі також опинився «Манчестер Сіті». Матч-відповідь з німецьким «Шальке» закінчився з рахунком 7:0.

Світоліна вперше вийшла у чвертьфінал турніру в Індіан-Веллсі

Перша ракетка України і шоста світу Еліна Світоліна в матчі четвертого раунду на турнірі WTA Premier Mandatory BNP Paribas open в американському Індіан-Веллсі здолала представницю Австралії, 12-ту ракетку світу Ешлі Барті. Боротьба тривала 3 години 11 хвилин і закінчилася з рахунком 7:6 (10:8); 5:7; 6:4 на користь українки. Нинішня перемога Еліни Світоліної дозволить їй вперше виступити в 1/4 фіналу на турнірі в Індіан-Веллсі, призовий фонд якого — понад $9 млн.

Наступною суперницею Світоліної стане 61-а ракетка світу Маркета Вондроушова з Чехії.

У Венесуелі почалися перебої з питною водою

Eva Marie Uzcategui / Getty Images

Тривале відключення електроенергії у Венесуелі призвело до перебоїв у системі водопостачання низки міст. Через брак питної води багато мешканців країни змушені черпати забруднену воду з річок та інших водойм. У деяких місцях питну воду можна купити лише за долари. Мешканці східних районів Каракаса вирушили до каналу забрудненої річки Гуайри, щоб заповнити каністри. Коли поліція спробувала перекрити їм дорогу, люди почали кричати: «У нас пересохло горло!»

Прах анархіста Нестора Махна можуть перепоховати в Україні

Прах відомого українського анархіста та керівника селянського повстанського руху 1918—1921 років Нестора Махна хочуть перенести з Франції на Батьківщину запорізькі чиновники, які вже отримали згоду найближчого родича, який живе у Гуляйполі. Чоловік зараз збирає необхідні документи, до перемовин долучилися й вітчизняні дипломати. Дозвіл на ексгумацію та перенесення праху похованих на території Парижа надає префект міста за зверненням найближчого прямого родича. Крім того, кладовище Пер-Лашез є паризьким некрополем зі статусом історичної пам’ятки, відповідно, питання перенесення праху Нестора Махна має бути опрацьовано додатково.

США і Канада не відмовляються від Boeing 737 Max

Американське урядове агентство FAA, яке регулює рух повітряного транспорту, заявило про відсутність підстав зупиняти експлуатацію літаків Boeing 737 Max 8 після другої за кілька місяців катастрофи авіалайнера такого типу.

«Станом на зараз наші дослідження не виявили системних проблем у роботі, що не дає підстав для відсторонення літаків від польотів», — зазначено в заяві.

Все ще використовують літаки Boeing 737 Max 8 і перевізники Канади. Раніше ряд країн і авіакомпаній, в тому числі в ЄС, офіційно відмовилися від експлуатації цієї моделі.