Toyota створить всюдихід для висадки на Місяць. Космонавти зможуть дихати в ньому без скафандру

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Toyota створить всюдихід для висадки на Місяць. Космонавти зможуть дихати в ньому без скафандру

Фото з сайту JAXA

Японське агентство аерокосмічних досліджень (JAXA) і Toyota Motor Corporation (Toyota) домовилися про можливість співпраці в галузі міжнародного освоєння космосу. Як перший крок JAXA і Toyota домовилися про подальшу співпрацю та прискорення створення спільного всюдихода для японської місії на Місяць. Про це повідомляється на сайті JAXA.

«В JAXA ми проводимо міжнародні координаційні та технологічні дослідження для участі Японії в міжнародному дослідженні космосу. Ми прагнемо зробити свій внесок через провідні японські технології, які можуть принести додаткову користь. Те, що до нас приєдналася Toyota, значно зміцнює впевненість. Пілотовані кабіни є елементом, який буде відігравати важливу роль в повномасштабному дослідженні і використанні місячної поверхні», — зауважив президент агентства JAXA Хіроші Ямакава.

У агентстві зазначають, що створення спільного апарату необхідне для досліджень людини на поверхні Місяця. Всюдохід зможе проїхати до 10 000 км завдяки сонячній енергії та технології паливних елементів компанії Toyota. Він буде розміром як два мікроавтобуси, а їздити на шістьох колесах. Його внутрішня площа складатиме 13 кв. м — вільно розташуються дві людини, але при надзвичайній ситуації можливо помістити і чотирьох. Космонавти зможуть перебувати в апараті та дихати без скафандрів.

«Для інженера немає більшої радості, ніж можливість брати участь у такому проекті за допомогою Toyota. Я дуже хвилююсь», — прокоментував свою співпрацю з JAXA виконавчий віце-президент Toyota Шегекі Тераші.

У JAXA планують, що всюдихід здійснить посадку на Місяць у 2029 році. У заяві агентства наголошується, що його відправлять до прибуття людей і пристрій сам дістанеться місця посадки космонавтів.