Вітер видув із Київського апеляційного суду папки з архівними справами. Вони розлетілися на дорозі та кладовищі

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Через сильний вітер, який був у Києві 11 березня, з будівлі Київського апеляційного суду вилетіли папки з судовими справами.

Як повідомили theБабелю у прес-службі суду, серед них були лише архівні справи. Точну кількість втрачених паперів там поки назвати не можуть.

У суді пояснили, що шквальний вітер вибив вікно у кімнаті, де зберігаються архівні матеріали. Працівники намагалися не допустити падіння вікна вниз, а потім збирали папери на вулиці, додали в прес-службі.

На відео, яке опублікував у Facebook «Киев Оперативный», видно, що папери розлетілися проїжджою частиною.

«Уся Соломʼянська площа, проїжджа частина та кладовище були всіяні надбанням апеляційного суду», — йдеться в описі до відео.

На відео також видно, що на одній із папок написано «Апеляційний суд міста Києва». Зараз цей суд називається «Київський апеляційний суд» — таку назву він отримав у червні 2018 року в межах судової реформи.

  • Під час негоди загинули дві людини — жінка в Житомирській області та дитина у Вінницькій.
  • Через сильний вітер в Україні без світла лишилися 537 населених пунктів у різних областях. Найбільше постраждали Київська область (168 населених пунктів) та Хмельницька (102).
  • З Невицького замку в Ужгородському районі Закарпаття сильний вітер зірвав дах на одній з веж. Замок розташований біля села Камʼяниця. Згідно з повідомленням, основу даху побудували ще в 1920-х, а остання реставрація проводилася наприкінці 1960-х років.
  • У Києві біля будівлі українського парламенту впала ялина.