Tesla підніме ціни на електрокари по всьому світу

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Американська компанія Tesla заявила, що підніме ціни на автомобілі по всьому світу в середньому приблизно на 3%, оскільки планує зберегти більше роздрібних магазинів. Про це повідомляє Reuters .

Поточні ціни будуть дійсні до 18 березня. Однак вартість базової комплектації Model 3 за $35 тис. залишиться незмінною.

Підвищення цін торкнеться більш дорогих варіантів Model 3, Model S і Model X.

Раніше Tesla заявила, що переходить на продаж електрокарів тільки у режимі онлайн у всьому світі, що дозволить знизити ціни на всі транспортні засоби в середньому приблизно на 6%. Нововведення почало діяти в Північній Америці навесні 2019 року. У компанії обіцяли, що закриють багато зі своїх магазинів. А частина найпопулярніших з них повинні стати галереями, вітринами та інформаційними центрами Tesla.

  • У 2018 році американський мільярдер і керівник компанії-виробника електромобілів Tesla Ілон Маск пролетів на приватному літаку понад 150 тис. миль (понад 240 тис. км), або більше шести разів навколо Землі. Більшість таких поїздок підприємця оплатила сама Tesla. За даними The Washington Post, перельоти Маска обійшлися компанії в $700 тис., хоча сама корпорація заборгувала мільярди доларів і звільнила тисячі співробітників за останній рік.