Луценко: Замовником підкупу депутата Юрія Тимошенка є нардеп від «Батьківщини» Дубіль

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Луценко: Замовником підкупу депутата Юрія Тимошенка є нардеп від «Батьківщини» Дубіль

Facebook / Валерій Дубіль

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що організатором підкупу і шантажу нардепа та кандидата у президенти Юрія Тимошенка є депутат від «Батьківщини» Валерій Дубіль.

Про це він розповів на брифінгу і продемонстрував листування між «Валєрою (БЮТ)» та ветераном АТО Тарасом Костанчуком, який був затриманий через дачу хабара за відмову Тимошенка балотуватися на виборах президента.

«Це — номер народного депутата Дубіля, який, очевидно, є замовником шантажу і підкупу кандидата в президенти», — сказав генпрокурор.

За його словами, поліція вже затримала двох учасників листування, і те, що вони шантажували кандидата — «очевидний факт».

У той же час Луценко зазначив, що доступу до телефону Дубіля немає. «Цей номер [«Валєра БЮТ»] належить народному депутату України Дубілю. І ми не маємо права доступу до нього. Просто знаємо, що цей номер є в багатьох адресних книгах, і в моїй зокрема», — зазначив він.

Генпрокурор також додав, що Дубіль є фігурантом справи Служби безпеки щодо «піраміди» кандидата у президенти Юлії Тимошенко.

Луценко заявив, що внесе до Верховної Ради подання про зняття недоторканності з Дубіля. «Після обробки всіх речових доказів, після певних слідчих дій з фігурантами ми, звичайно, підемо у Верховну Раду. Думаю, це може потрапити на наступний пленарний тиждень», — зазначив він.

  • 6 березня Генеральна прокуратура, Державне бюро розслідувань і Служба безпеки затримали двох чоловіків під час передачі хабара. Пʼять мільйонів гривень вони намагалися вручити кандидату в президенти депутату Юрію Тимошенку, який за ініціалами та прізвищем є повним тезкою ще одного кандидата — Юлії Тимошенко. За версією правоохоронців, отримавши гроші, він мав зняти свою кандидатуру з виборів. Замість цього Юрій Тимошенко повідомив про тиск на нього правоохоронцям, і вони затримали зловмисників.
  • Тарас Костанчук — голова «Партії захисників України» та один з двох затриманих силовиками за підозрою у спробі підкупу кандидата в президенти Юрія Тимошенка заперечує звинувачення правоохоронців на свою адресу.
  • Кандидат у президенти Юлія Тимошенко заявила, що скандал навколо можливого підкупу іншого кандидата в президенти Юрія Тимошенка — спроба відвернути увагу від розкрадань в оборонному секторі.