Підкуп кандидата в президенти Тимошенка: затриманий Костанчук назвав справу проти нього «провокацією Адміністрації президента»

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Підкуп кандидата в президенти Тимошенка: затриманий Костанчук назвав справу проти нього «провокацією Адміністрації президента»

Facebook / Тарас Костанчук

Тарас Костанчук — голова «Партії захисників України» та один з двох затриманих силовиками за підозрою у спробі підкупу кандидата в президенти Юрія Тимошенка — заперечує звинувачення правоохоронців проти нього. Про це він сказав у відеозверненні, опублікованому на його сторінці у Facebook.

«У мене не було ніякої справи до цього Тимошенка. Це все абсолютно гнила провокація Адміністрації президента, виконана паном Луценком», — сказав він після затримання.

За словами Костанчука, кандидат у президенти Юрій Тимошенко викликав його з відпустки, у якій він разом з дружиною перебував з 4 березня.

«Мене викликав з відпуски оцей Тимошенко Юрій, який вмовляв мене допомогти йому зіскочити з теми бути технічним кандидатом. Сказав, що його залякують, що він боїться. Для того щоб зіскочити з теми, йому треба віддати гроші тим людям, які внесли за нього заставу 2,5 млн. Попросив у мене ці гроші. Сказав, що його точно вб’ють, якщо він не дасть ці гроші. Попросив ще грошей на розвиток партії і зголосився після цього вступити до мене в партію. Бути нашим обличчям», — розповів свою версію Костанчук.

  • 6 березня Генеральна прокуратура, Державне бюро розслідувань і Служба безпеки України затримали двох чоловіків під час передачі хабара. Пʼять мільйонів гривень вони намагалися вручити кандидату в президенти депутату Юрію Тимошенку, який за ініціалами та прізвищем є повним тезкою ще одного кандидата — Юлії Тимошенко. За версією правоохоронців, отримавши гроші, він мав зняти свою кандидатуру з виборів. Замість цього Юрій Тимошенко повідомив про тиск на нього правоохоронцям, і вони затримали зловмисників.