Розкрадання коштів в оборонній сфері: суд заарештував ще трьох чиновників «Спецтехноекспорту» за розтрату $2,2 млн

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Розкрадання коштів в оборонній сфері: суд заарештував ще трьох чиновників «Спецтехноекспорту» за розтрату $2,2 млн

Facebook / Spetstechnoexport

Соломʼянський районний суд Києва заарештував всіх чиновників підприємства «Спецтехноекспорт», яких підозрюють у розтраті $2,2 млн (55 млн грн).

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

«6 та 7 березня 2019 за участю прокурорів САП у Соломʼянському райсуді міста Києва обрано запобіжні заходи діючому директору, колишньому директору та ще трьом колишнім службовцям [...] Державного госпрозрахункового зовнішньоторгівельного підприємства «Спецтехноекспорт», причетних до розтрати 55,5 млн грн державного підприємства», — йдеться в повідомленні.

Так, колишнього керівника взяли під варту з можливістю внесення 1,9 млн грн застави, екс-начальника сектора взяли під варту із заставою 1,5 млн грн, а колишній заступник директора отримав цілодобовий домашній арешт.

За даними слідства, пʼятеро чиновників створили злочинну схему і залучили до угоди «Спецтехноекспорту» з Міністерством оборони Індії компанію-посередника з Обʼєднаних Арабських Еміратів. Вона повинна була за рахунок «Спецтехноекспорту» забезпечити виконання контракту. Протягом 2015 року на рахунки компанії з ОАЕ надійшло $2,2 млн, які належали ДП «Завод 410 ЦА». Однак посередник зрештою жодних послуг не надав.