Кабмін ухвалив санкційний список іноземців, які були задіяні на «виборах» президента Росії в Криму. Їм заборонять вʼїзд до України

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Кабмін ухвалив санкційний список іноземців, які були задіяні на «виборах» президента Росії в Криму. Їм заборонять вʼїзд до України

Dan Kitwood / Getty Images

Кабінет міністрів ухвалив санкційний список, до якого увійшли «спостерігачі» з 13 країн на «президентських виборах» в окупованому Криму у 2018 році. Про це повідомляється на сайті міністерства з питань тимчасово окупованих територій.

Серед так званих спостерігачів були представники Ізраїлю, Німеччини, Франції, США, Кіпру, Швеції, Норвегії, Сербії, Фінляндії, Великої Британі, Іспанії, Італії. Вони брали участь в нелегітимних виборах президента Російської Федерації у Криму 18 березня 2018 року.

Тепер схвалити санкції має Рада національної безпеки та оборони. Після цього санкції набудуть чинності. Особам із санкційного списку буде заборонений вʼїзд в Україну, також вони не зможуть тут вести економічну діяльність, а в разі виявлення у них майна на території України — буде блоковано можливість розпоряджатися ним.

  • 26 грудня Рада національної безпеки та оборони затвердила нові санкції проти Росії. Санкції стосуватимуться організаторів «псевдовиборів» на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також військових, суддів та правоохоронців, причетних до захоплення українських моряків у Керченській протоці 25 листопада.
  • Посли Євросоюзу погодили введення санкцій проти восьми росіян, які несуть відповідальність за затримання 24 українських моряків в результаті конфлікту в Азовському морі.
  • Президент США Дональд Трамп продовжив санкції проти Росії через агресію проти України. Санкції продовжені на рік .