«Компанії, бізнесмени та політики». РНБО затвердила рішення про нові санкції проти Росії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Рада національної безпеки та оборони затвердила нові санкції проти Росії, повідомляє прес-служба РНБО.

«Вирішено підтримати введення санкцій, перш за все, щодо юридичних та фізичних осіб — російських компаній, бізнесменів, політиків і депутатів, працівників силових структур, які активно підтримували або сприяли агресивним діям проти України», — повідомляє прес-служба РНБО.

Санкції стосуватимуться й організаторів «псевдовиборів» на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також військових, суддів та правоохоронців, які причетні до захоплення українських моряків у Керченській протоці 25 листопада.

Крім того, на засіданні РНБО визнала задовільним вживання органами виконавчої влади та іншими державними органами усіх заходів, передбачених режимом воєнного стану.

За словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, запровадження воєнного стану дозволило оцінити, наскільки Україна готова мобілізувати всі свої ресурси. Турчинов додав, що під час перевірки готовності Збройних сил України та всієї виконавчої вертикалі, — від Кабміну до місцевих адміністрацій — «було також виявлено ряд недоліків», які, відповідно до рішення РНБО, повинні бути терміново виправлені.

Крім того, Турчинов зазначив, що в областях, де вводився воєнний стан, кількість правопорушень та злочинів (зокрема, тяжких) скоротилася в середньому на 30%. Також правоохоронці вилучили велику кількість незареєстрованої зброї та вибухових пристроїв.