Google представив інтерактивний додаток про Великий вибух і зародження Сонячної системи

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Європейська організація з ядерних досліджень (CERN) спільно з Google Arts розробила безкоштовний інтерактивний додаток Big Bang AR, який описує створення Сонячної системи. Він дозволяє власникам смартфонів протягом кількох хвилин подорожувати історією простору, часу та матерії.

«Станьте свідком Великого вибуху в той момент, коли крихітна пляма, наповнена енергією, раптово розширилась і породила простір і час», — йдеться під роликом, опублікованими на YouТube-каналі Google Arts & Culture.

Додаток використовує доповнену або змішану реальність. Щоб запустити Big Bang AR, потрібно навести камеру телефону на кулак, а потім розтиснути пальці долонею вгору. Голос за кадром належить актрисі-власниці «Оскара» Тільді Свінтон, яка допомагає користувачеві побачити весь процес зародження Сонячної системи — від створення протонів і нейтронів, еволюції атомів і молекул до народження зірок і планет — у Всесвіті, яким ми знаємо його сьогодні.

«Додаток покаже результати всіх великих відкриттів, зроблених за останнє сторіччя. Тобі 13,8 млрд років, і 90% елементів твого тіла були створені в зірці!» — йдеться на сайті CERN .