«Слідство.Інфо»: 16 недоброчесних кандидатів перемогли у конкурсі до Верховного суду

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
«Слідство.Інфо»: 16 недоброчесних кандидатів перемогли у конкурсі до Верховного суду

Wadco2 / Wikipedia

Серед 78 переможців конкурсу на посаду суддів Верховного суду — 16 недоброчесні. Про це пише незалежний розслідувальний проект «Слідство.Інфо».

Сьогодні, 6 березня, відбулося засідання Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС), яка визначила переможців конкурсу на 78 вакансій суддів Верховного суду. Переможці займуть вакантні місця у Касаційному кримінальному, адміністративному, цивільному та господарському судах у складі Верховного суду. Стосовно 16 з них Громадська рада доброчесності (ГРД) надала негативні висновки.

Зокрема, переможцями конкурсу до Касаційного господарського суду за висновком Громадської ради доброчесності (ГРД) стали восьмеро недоброчесних суддів, серед яких — Тетяна Малашенкова, яка раніше працювала юристкою Петра Порошенка й неодноразово ухвалювала рішення на користь «суддів Майдану», та Ігор Бенедисюк, чинний голова Вищої ради правосуддя та екс-суддя з Росії.

У конкурсі до Касаційного цивільного суду переміг причетний до затягування розгляду справ Майдану син члена ВККС Максим Тітов та ще шестеро суддів, щодо яких у ГРД також є сумніви.

Серед переможців конкурсу до Касаційного адміністративного суду опинилися 12 переможців, до яких у ГРД були зауваження щодо професійності та доброчесності.

Тепер переможців конкурсу розглядатиме Вища рада правосуддя, а рішення про їхнє призначення має підписати президент України Петро Порошенко.