Скандал в університеті Шевченка: комісія ВНЗ звільнила обвинуваченого в домаганнях викладача

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Комісія Київського національного університету імені Тараса Шевченка звільнила викладача кафедри біології Інституту біології та медицини Петра Романенка, якого раніше студентки звинуватили в домаганнях.

Про це йдеться на сайті університету.

«З урахуванням положень Етичного кодексу університетського співтовариства [...], окремі дії та висловлювання доцента Романенка П. А. визнано такими, що не відповідають нормам етики науково-педагогічних працівників. Доцент Романенко П. О. наказом від 22.02.2019 року звільнений з займаної посади. Керівництву ННЦ «Інститут біології і медицини» та керівнику літньої практики у Канівському природному заповіднику вказано на недоліки, допущені під час проведення практики», — йдеться у повідомленні.

Студентка 2-го курсу Клементина Квіндт, яка підняла це питання у виші, також про це написала у Facebook.

«Насильника звільнили за неетичну поведінку. Далі — поліція і суд. Хто тепер бреше, постраждалі, або насильник», — написала вона спочатку, але потім замінила слово «насильник» на прізвище викладача.

Скриншот

У коментарі theБабелю Романенко заявив, що не знає про рішення комісії, оскільки перебуває на лікуванні і «йому рекомендували лікарі не читати та не звертати увагу на повʼязане з цим».

За його словами, рішення комісії «не має ніякої юридичної сили» і він, швидше за все, звільниться за власним бажанням. Він також зазначив, що поки не знає, чи буде оскаржувати рішення комісії.

Романенко додав, що всі звинувачення на його адресу — «цькування, придумані кимось і для когось». Також він заявив, що не може подати до суду на Квіндт за наклеп. «У неї немає навіть прописки... Вона ніде не прописана. Я не можу захистити у суді честь і гідність», — пояснив він.