Суд залишив під вартою обвинуваченого у викраденні активістів Євромайдану Луценка та Вербицького до 3 травня

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Суд залишив під вартою обвинуваченого у викраденні активістів Євромайдану Луценка та Вербицького до 3 травня

Громадське ТБ

Сьогодні, 5 березня, Бориспільский районний суд Київської області залишив під вартою до 3 травня Олександра Волкова, обвинуваченого у викраденні та катуваннях майданівців Ігоря Луценка та Юрія Вербицького. Волков перебуватиме в ізоляторі тимчасового утримання. Про це повідомив у Facebook потерпілий, народний депутат Ігор Луценко.

Ігор Луценко повідомив theБабелю, що на сьогоднішньому засіданні допитали двох свідків — вчительку та друга дитинства Олександра Волкова, які розповідали про юність обвинуваченого. Нардеп вважає, що захист Волкова робить все, щоб затягнути процес. Також Луценко додав, що на суд нібито на підтримку підсудного прийшли близько 30 кремезних молодиків.

Наступне засідання призначено на 27 березня.

Олександру Волкову інкримінують пʼять статей Кримінального кодексу України: створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину (ст. 255), незаконне позбавлення волі (ст. 146), катування (ст. 127), умисне вбивство (ст. 115), незаконне перешкоджання організації або проведенню мирних зібрань (ст. 340). У разі доведення вини йому загрожує довічне увʼязнення.

Справа про викрадення Вербицького та Луценка. Що відомо?

У січні 2014 року Ігоря Луценка і Юрія Вербицького викрали з території Олександрівської лікарні в Києві та вивезли за місто. Після тортур їх залишили в лісі під Києвом. Вербицький від отриманих травм помер.

Заарештованого у цій справі Олександра Волкова слідство вважає організатором викрадення, а також людиною, яка, на думку слідства, повʼязана з імовірним замовником викрадення — Олексієм Чеботарьовим.

Усі злочини, скоєні під час Революції Гідності, умовно обʼєднані в одну велику «Справу Майдану». У ній розслідують вбивство 91 людини (78 мітингувальників та 13 силовиків).