Напад на депутата Найєма: суд ухвалив арешт майна обвинувачених

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Напад на депутата Найєма: суд ухвалив арешт майна обвинувачених

Марків Михайло / УНІАН

Сьогодні, 5 березня, відбулося засідання Шевченківського суду щодо трьох іноземців, які напали на депутата Верховної Ради Мустафу Найєма у квітні минулого року. Справу розглядали по суті. Сторона обвинувачення оголосила обвинувальний акт.

Про це у Facebook написав брат нардепа Масі Найєм.

«Результатом судового засідання є ухвала суду про арешт майна обвинувачених на забезпечення цивільного позову, який подав Мустафа з метою відшкодування майнової та моральної шкоди», — повідомив Масі Найєм.

Також сторона обвинувачення подала клопотання про зміну запобіжних заходів підозрюваним. Сторона обвинувачення просила, щоб підозрювані Саїтов Магомед-Саліх та Темербулатов Умолт здали закордонні паспорти, повідомляли про зміну місця проживання та прибували на виклик прокурора і суду. А до Саїтова Ахмеда застосували запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Масі найєм зазначає, що Ахмед Саїтов з часу минулого засідання двічі вилітав за кордон до Лондона.

Проте жодне з клопотань про зміну запобіжних заходів суд не задовольнив. Наступне засідання відбудеться 11 квітня.

Нагадаємо, 30 квітня на дорозі біля Бессарабського ринку Мустафа Найєм посварився з чотирма молодими іноземцями через порушення правил дорожнього руху. Конфлікт закінчився бійкою, після якої нардеп опинився в лікарні зі зламаною щелепою .Трьох чеченців — Ахмеда Абубакаровича Саїтова, Магомеда-Салиха Арбуєвича Саїтова й Умолта Руслановича Темербулатова затримали, а Магомед-Амін Саїтов утік до Азербайджану. У липні Генеральна прокуратура Азербайджану відмовилася видати його Україні.