Напад на Найєма: захист хоче довести, що нападник кинувся на нардепа після релігійної образи

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Напад на Найєма: захист хоче довести, що нападник кинувся на нардепа після релігійної образи

facebook.com

Суд у справі про напад на депутата Верховної Ради Мустафи Найєма дав час стороні захисту, щоб доопрацювати клопотання про призначення судово-психіатричної експертизи Магомеду-Аміну Саітову, який переховується в Азербайджані. Про це в Facebook повідомив адвокат і брат нардепа Масі Найєм.

«Наскільки я зрозумів, сторона захисту хоче цією експертизою обґрунтувати,чому саме нападник наніс тілесні ушкодження. Тобто, за логікою адвоката підозрюваного, Мустафа сказав щось таке, на що підозрюваний реагує неадекватно», — написав він.

Масі Найєм прогнозує, що захист вдастся до маніпуляцій і заявить, що нардеп зачепив релігійні почуття чи образив близких та рідних Саітова.

30 квітня на дорозі біля Бесарабського ринку Найєм посварився з чотирма молодими чеченцями через порушення правил дорожнього руху. Конфлікт закінчився бійкою, після якої нардеп опинився в лікарні зі зламаною щелепою.

Троїх чеченців: Ахмеда Абубакаровича Саітова, Магомеда-Салиха Арбуєвіча Саітова і Умолта Руслановича Темербулатова затримали, а Магомед-Амін Саітов втік до Азербайджану. В липні Генеральна прокуратура Азербайджану відмовилась видати Україні Саітова.

Ахмеда Саітова і Умолта Темербулатова посадили під нічний домашній арешт, а Магомеда-Салиха Саітова — під цілодобовий.