Київська мерія звернулася до прокуратури через погрози невідомих облити кислотою працівників адміністрації

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Київська мерія звернулася до прокуратури через погрози невідомих облити кислотою працівників адміністрації

Київська міська рада

Працівників Київської міської держадміністрації (КМДА) погрожують облити кислотою учасники антизабудовної акції. Про це йдеться в зверненні мерії до столичної прокуратури, повідомляють на сайті столичної адміністрації.

Погрози на адресу чиновників лунали 1 березня у приміщенні КМДА, до заяви в прокуратуру додані відеозаписи подій того дня з камер спостереження та відкритих джерел.

Що трапилося?

1 березня під КМДА прийшли близько сотні людей, які звинувачували посадовців у потуранні бізнесменам, які захоплюють під забудову суспільні простори. Йшлося про забудови на вулиці Мечникова, Жилянській, Крістерової гірки, урочища Горбачиха та про забудову на Оболоні й спорудження ЖК «Покрова» на Солдатській Слобідці.

Після мітингу на вулиці активісти зайшли до Колонної зали КМДА та поспілкувалися з чиновниками. Розмова вийшла напруженою, на адресу держслужбовців лунали погрози щодо облиття килотою.

Що кажуть у мерії?

Заступник голови КМДА В’ячеслав Непоп припустив, що деякі активісти відпрацьовували політичне або бізнесове замовлення.

«Неприпустимо, коли під час робочого дня у будівлі столичної мерії державним службовцям погрожують облити кислотою чи знайти сім’ю, коли зривають завчасно заплановані заходи», — зазначив заступник голови КМДА В’ячеслав Непоп.

«Дивним виглядає, коли вимагають «зупинити будівництво» від того підрозділу, який такі рішення взагалі не уповноважений приймати», — зауважив заступник Кличка.