У Києві зносять кран біля конфліктного будмайданчика на Андріївському. Затримали охорону зі зброєю

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:

Комунальні служби Києва разом з поліцією почали демонтувати незаконно розміщений підйомний кран біля готелю, який споруджують на Андріївському узвозі, 14—16. Про це у Facebook повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондрієвський.

«Сьогодні вранці розпочався демонтаж незаконно розміщеного будівельного крана, щоб звільнити проїжджу частину. В «охоронців» будівництва столична поліція вилучила 7 одиниць травматичної зброї і затримала молодиків», — написав Мондрієвський.

Він зазначив, що забудовник, ігноруючи вимоги влади і громадськості, будівництво не припинив. Тепер, якщо забудовник «не зробить макет будівлі за скоригованом проектом», на сесію Київради винесуть питання про розірвання договору оренди земельної ділянки. Також від забудовника вимагають надати документи на підтвердження законності будівництва.

«Нахабно зводити «монстрів» в історичному центрі місто не дозволить», — підкреслив чиновник.

З 2005 року на Андріївському узвозі, 14—16 будують готельний комплекс висотністю 4 і 7 поверхів із паркінгом. Мер Києва Віталій Кличко зажадав, щоб забудовник зупинив будівельні роботи до їх узгодження, оскільки земельна ділянка входить в охоронну зону обʼєкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Попри це роботи тривали.