Зловживання, перешкоджання суду та звʼязки з Росією. Комітет Палати представників почав розслідування проти Трампа

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Юридичний комітет Палати представників США почав розслідування проти президента США Дональда Трампа, повідомляє The Hill.

Розслідування торкнеться самого Трампа, його адміністрації, а також працівників його передвиборної кампанії. Комітет уже направив понад 80 запитів на отримання необхідних документів від оточення Трампа.

За даними видання, запит на отримання документів отримали екс-радник з нацбезпеки Майкл Флінн, радник Трампа та його зять Джаред Кушнер, екс-глава апарату Білого дому Райнс Прибус, а також колишній генеральний прокурор США Джефф Сешнс.

Крім того, запит на надання допомоги в розслідуванні отримав ціла низка фігурантів розслідування спецпрокурора Мюллера про втручання Росії в американські вибори.

У комітеті зажадали протягом двох тижнів отримати відповіді на свої запити. Видання підкреслює, що Юридичний комітет має право визначити, чи можуть представники Демократичної партії в Конгресі ініціювати імпічмент Трампу. Проте глава комітету Джерольд Надлер уже заявив, що цьому має передувати детальне розслідування.