Колишній адвокат Трампа Коен назвав його «расистом, брехуном і шахраєм». Це — частина його свідчень Конгресу

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Колишній адвокат Трампа Коен назвав його «расистом, брехуном і шахраєм». Це — частина його свідчень Конгресу

pwong28 / Flickr

Колишній особистий адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен назвав його «расистом, брехуном і шахраєм». Такі слова Коен підібрав для своїх свідчень у Комітеті з нагляду Палати представників, які він дасть сьогодні, 27 лютого.

Текст свідчень Коена опублікувало видання Axios.

Екс-адвоката Трампа допитують у справі про втручання Росії у президентські вибори у США, а саме — про співпрацю передвиборчого штабу Трампа з Росією.

Допит Коена розпочався у вівторок, 26 лютого. Він свідчив у сенатському Комітеті з розвідки. Засідання відбувалося в закритому режимі. У четвер, 27 лютого, Коен має свідчити в Комітеті з розвідки Палати представників, засідання теж буде закритим.

Сьогоднішній допит — єдиний, що відбудеться у відкритому режимі. На ньому мають обговорити тільки фінансові справи Трампа.

Коен перебував у близькому оточенні Трампа понад 10 років.

  • Коена засудили до трьох років тюремного увʼязнення за звинуваченнями в низці злочинів, зокрема у незаконній витраті коштів, виділених на передвиборчу боротьбу. Частину з цих коштів виплатили за мовчання екс-фотомоделі Карен Макдугал і екс-порноакторці Стефані Кліффорд. Вони стверджували, що в них був інтимний звʼязок із Трампом. Ці заяви могли б скомпрометувати Трампа напередодні виборів, якби жінки їх зробили.
  • Коен визнав, що платив жінкам за мовчання, «щоб допомогти Трампу в його кампанії». Трамп заявив, що ніколи не просив свого колишнього адвоката порушувати закон.
  • Коен зізнався в неправдивих свідченнях у справі про втручання Росії в американські вибори.