У Неаполі заарештували боса угруповання «Каморра». Його затримали у квартирі, коли він їв пасту в оточенні двох котів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
У Неаполі заарештували боса угруповання «Каморра». Його затримали у квартирі, коли він їв пасту в оточенні двох котів

Salvatore Laporta / KONTROLAB / LightRocket via Getty Images

У Неаполі італійська поліція заарештувала найбільш розшукуваного боса мафії Марко ді Лауро з угруповання «Каморра».

Як пише DW, Ді Лауро був затриманий на півдні Неаполя у своїй квартирі 2 березня.

У поліцейської операції із затримання мафіозі, якого розшукували 14 років, брали участь 150 правоохоронців. Під час затримання 38-річний злочинець не чинив опору. Ді Лауро застали зненацька, коли він їв пасту в оточенні двох котів. Повідомляють, що він не дуже був засмучений своїм затриманням, але висловив стурбованість щодо подальшої долі тварин.

Премʼєр-міністр Італії Джузеппе Конте подякував поліції за арешт мафіозі. Міністр внутрішніх справ Італії назвав спецоперацію «дуже важливою місією».

Італійські ЗМІ повідомляють, що арешт був повʼязаний із вбивством, яке сталося у день затримання. За даними поліції, злочин скоїла людина Ді Лауро за дорученням боса.

Хто такий Марко Ді Лауро?

Марко є четвертим сином Паоло Ді Лауро, який очолював клан «Каморра» до свого арешту в 2005 році. Він входить до списку чотирьох найбільш розшукуваних злочинців Італії. Поліція почала розшук Ді Лауро наприкінці 2004 року, коли інформатори повідомили, що мафіозі особисто відповідальний за мінімум чотири вбивства. Ді Лауро вважається другим найбільш небезпечним злочинцем в Італії після боса сицилійської мафії Маттео Мессіни Денаро. У 2005 році від клану Ді Лауро відколовся клан «Амато-Пагано», після чого почалася війна за контроль над Неаполем, у якій було вбито понад 130 осіб.