Канада почала екстрадицію до США фінансового директора Huawei

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Уряд Канади почав процедуру екстрадиції фінансового директора Huawei Мен Ваньчжоу, яку затримали у грудні минулого року, повідомляє телеканал CNBC.

Ваньчжоу затримали на вимогу США в звʼязку зі справою про порушення компанією Huawei американських санкцій проти Ірану. «Сьогодні співробітники міністерства юстиції Канади публікують документ, який офіційно дає старт процесу екстрадиції у справі Мен Ваньчжоу», — цитує канал Мінʼюст Канади.

Після публікації документа Мінʼюстом справу заслухає суд. Якщо він вирішить, що Мен Ваньчжоу варто екстрадувати, то остаточне рішення про екстрадицію муситиме затвердити міністр юстиції Канади. Дату слухань щодо екстрадиції призначили на 6 березня.

  • У середині грудня суд канадської провінції Британська Колумбія відпустив Ваньчжоу під заставу .Сума застави — $7,5 млн. Проте Мен Ваньчжоу повинна постійно носити електронний браслет, здати паспорт, не залишати межі Ванкувера, а в період з 23:00 до 06:00 залишатися на території одного з двох будинків у місті, які їй належать.
  • Сама Huawei заперечує причетність до злочинів, у яких її звинуватило Міністерство юстиції США.